Holandský řízek se sýrem z vepřového masa
Nemáte zrovna chuť na špekáčky na černém pivu? Dali byste si něco klasičtějšího? Pak není problém pustit do přípravy pokrmu označovaného jako holandský řízek. Ideálně se sýrem a z vepřového masa. Pochoutka, kterou nabízí všemožné restaurace. My Vás nyní naučíme si takový pokrm připravit v pohodlí vlastního domova.
Ingredience důležité pro vaření
Začneme samozřejmě nejdříve tím, co všechno byste si měli připravit pro takovou pochoutku. V tabulce níže jsou vypsané suroviny, které by Vám měly vystačit na čtyři běžné porce. Takže oběd nebo večeře pro celou rodinu.
Surovina | Množství |
Vepřové maso | 400 g |
Nastrouhaný sýr | 100 g |
Studená voda | 100 ml |
Petrželka | Hrst |
Trojobal | Mouka, vejce a strouhanka |
Olej | Na smažení |
Ingrediencí je pochopitelně více než na utopence, výsledek však bude famózní. V rámci komplexnosti ještě doplníme, že pro dochucení budete potřebovat trochu soli a pepře. Zvolené vepřové maso by mělo být mleté.
Holandský řízek krok za krokem
Nyní si pojďme prozradit, jak si takový holandský řízek vlastně připravit. Nachystejte si misku, do které vložíte namleté maso, přidáte vodu, sýr, nasekanou petrželku a vše důkladně promícháte. Dobré je přidávat každou ingredienci zvlášť a obsah misky dobře smíchávat. Klidně v tom pořadí, jako jsme uvedli výše. Když budete mít výslednou směs dostatečně promíchanou, nezapomeňte ji také ochutit. Podle vlastních potřeb přidejte odpovídající množství soli a pepře.
Z vytvořené směsi v ruce vytvarujte jednotlivé karbanátky. Zkrátka tělesa podobající se placičce. Takto vytvořený holandský řízek následně obalte v trojobalu. To znamená, nejprve v mouce, pak ve vajíčku, a nakonec ve strouhance. Rozpalte olej na pánvi a pusťte se do smažení. Smažte raději na mírném plamenu, aby se maso dostatečně udělalo. Obal karbanátku by měl mít zlatavou barvu.
Takto vytvořený holandský řízek je vhodné podávat ještě teplý. Ideální přílohou je bramborová kaše. Podle chuti můžete vsadit i na klasické vařené brambory. Záleží na tom, co máte rádi. Takže, dobrou chuť.
Publikováno: 04. 09. 2021
Kategorie: Recepty