Poctivá gulášovka musí mít ten správný říz a aroma
Když se řekne lahodné hospodské jídlo, každého bezpochyby napadne hospodský guláš. Pokrm, který s dobrým pivem tvoří vynikající kombinaci. Jenže, co když nemáte chuť na hlavní chod? Pak si dopřejte dostatečně hustou polévku. Naučíme Vás, jak se připravuje poctivá gulášovka. Ta přijde vhod především v podzimních měsících.
Co všechno budete potřebovat?
Abyste se zdárně dopracovali k požadovanému výsledku, jímž bude poctivá gulášovka, potřebujete samozřejmě vhodné ingredience. A těch je hned několik. O jejich množství Vás budeme přesně informovat prostřednictvím níže uvedené tabulky.
Surovina | Množství |
Hovězí maso | 700 g |
Sádlo | 60 g |
Cibule | 450 g |
Celý kmín | 1 lžička |
Rajský protlak | 1 lžíce |
Sladká paprika | 2 lžíce |
Máslo | 60 g |
Brambory | 850 g |
Majoránka | 1 lžíce |
Česnek | 3 až 4 stroužky |
Vývar | 1 litr |
Tohle všechno Vám bude stačit zhruba na čtyři až šest porcí. Ještě nezapomeneme zmínit, že poctivá gulášovka je dobrá z krku nebo loupané pleci. Pro dochucení se používá sůl a namletý pepř.
Poctivá gulášovka krok za krokem
Nejprve se pusťte do přípravy masa, které si nakrájíte na drobné kostičky. Posléze ho vhoďte do hrnce s rozpáleným máslem a sádlem. Jen co se maso zatáhne, vyndejte to. Hrnec s rozpáleným tukem použijte na osmažení nakrájené cibule. Nezapomeňte přidat červenou papriku a kmín. Restování s paprikou by nemělo trvat déle jak třicet vteřin. Posléze přidejte vyndané maso a nalijte vývar.
Další fází bude nakrájení brambor na jemné kostičky a jejich uvaření. Brambory přidáte k dušenému masu asi po hodině vaření. Samotné brambory se pak budou vařit přibližně 10 až 15 minut. Nezapomínejte ani na přidání ostatních ingrediencí, jakými jsou majoránka a prolisovaný česnek. Vhod přijde i sůl a pepř. Brambory s masem průběžně promíchejte, aby se nepřipekly ke dnu hrnce. Po uplynutí výše uvedené doby máte připravenou polévku. Poctivá gulášovka se podává teplá. Někdo si k ní může nakrájet i měkký chléb. Tudíž nezbývá než Vám popřát dobrou chuť.
Publikováno: 31. 08. 2021
Kategorie: Recepty