Špekáčky na černém pivu – Pivo jako ingredience
Pivo se hodí k velkému množství jídel. Dokazuje to například rychlovka v podání utopence. Někdy však můžete pivo využít jako samotnou ingredienci pro vaření, což dokazují špekáčky na černém pivu. Pochutina lahodné chuti, která polahodí chuťové pohárky nejednoho jedlíka. O tom se ostatně můžete přesvědčit na vlastní kůži.
Ingredience pro špekáčky na černém pivu
Chcete-li mít skvělé špekáčky na černém pivu, potřebujete k tomu samozřejmě kvalitní buřty, o tom není žádných pochyb. To ovšem není to jediné. Z následující tabulky vyčtete všechny ostatní ingredience nezbytné pro přípravu tohoto pokrmu.
Suroviny | Množství |
Špekáčky | 5 ks |
Česnek | 1 ks |
Červená cibule | 1 ks |
Bílá cibule | 1 ks |
Anglická slanina | 100 g |
Černé pivo | 250 ml |
Sekaná rajčata | 1/2 plechovky |
V rámci zkvalitnění chuti si připravte i klasickou plnotučnou hořčici. Pokud máte rádi pálivější jídla, nezapomeňte na chilli papričku. Ta přijde určitě také vhod.
Příprava jídla krok za krokem
Nejprve se zaměřte na přípravu hlavní ingredience, kterou v tomto případě tvoří špekáčky. Ty podélně rozřízněte a jejich vnitřní část vymažte hořčicí. Špekáčky nařízněte tak, aby se daly částečně zavřít a nebyly celé. Právě do jejich vnitřku přijdou ještě další ingredience. Mezi ně patří nakrájený česnek a nakrájené cibule na tenčí plátky. Poslední plnící surovinou bude plátek slaniny. Takto naplněný špekáček následně uzavřete a jeden vedle druhého vyskládejte na pekáč.
Poté využijte zbytek ingrediencí. Zalijte špekáčky pivem a sekanými rajčaty. Pokud máte rádi pálivé, nezapomeňte vše posypat trochou chilli papričky. Nyní přichází na přetřes pečení. Pekáč překryjte alobalem a dejte péct na 180 stupňů Celsia. Doba pečení by měla být kolem patnácti minut. Posléze alobal sundejte a dopékejte ještě deset minut. Výsledkem se Vám stanou špekáčky na černém pivu. Podávat je můžete dle vlastní chuti. Někdo si k nim připraví vařené brambory. Jiný sáhne po jednodušší příloze, kterou tvoří měkký, čerstvý a křupavý chléb.
Publikováno: 03. 09. 2021
Kategorie: Recepty