Špekáčky na černém pivu – Pivo jako ingredience

Pivo se hodí k velkému množství jídel. Dokazuje to například rychlovka v podání utopence. Někdy však můžete pivo využít jako samotnou ingredienci pro vaření, což dokazují špekáčky na černém pivu. Pochutina lahodné chuti, která polahodí chuťové pohárky nejednoho jedlíka. O tom se ostatně můžete přesvědčit na vlastní kůži.

Ingredience pro špekáčky na černém pivu

Chcete-li mít skvělé špekáčky na černém pivu, potřebujete k tomu samozřejmě kvalitní buřty, o tom není žádných pochyb. To ovšem není to jediné. Z následující tabulky vyčtete všechny ostatní ingredience nezbytné pro přípravu tohoto pokrmu.

SurovinyMnožství
Špekáčky5 ks
Česnek1 ks
Červená cibule1 ks
Bílá cibule1 ks
Anglická slanina100 g
Černé pivo250 ml
Sekaná rajčata1/2 plechovky
Seznam ingrediencí potřebný pro špekáčky na pivu.

V rámci zkvalitnění chuti si připravte i klasickou plnotučnou hořčici. Pokud máte rádi pálivější jídla, nezapomeňte na chilli papričku. Ta přijde určitě také vhod.

Příprava jídla krok za krokem

Nejprve se zaměřte na přípravu hlavní ingredience, kterou v tomto případě tvoří špekáčky. Ty podélně rozřízněte a jejich vnitřní část vymažte hořčicí. Špekáčky nařízněte tak, aby se daly částečně zavřít a nebyly celé. Právě do jejich vnitřku přijdou ještě další ingredience. Mezi ně patří nakrájený česnek a nakrájené cibule na tenčí plátky. Poslední plnící surovinou bude plátek slaniny. Takto naplněný špekáček následně uzavřete a jeden vedle druhého vyskládejte na pekáč.

Poté využijte zbytek ingrediencí. Zalijte špekáčky pivem a sekanými rajčaty. Pokud máte rádi pálivé, nezapomeňte vše posypat trochou chilli papričky. Nyní přichází na přetřes pečení. Pekáč překryjte alobalem a dejte péct na 180 stupňů Celsia. Doba pečení by měla být kolem patnácti minut. Posléze alobal sundejte a dopékejte ještě deset minut. Výsledkem se Vám stanou špekáčky na černém pivu. Podávat je můžete dle vlastní chuti. Někdo si k nim připraví vařené brambory. Jiný sáhne po jednodušší příloze, kterou tvoří měkký, čerstvý a křupavý chléb.

Publikováno: 03. 09. 2021

Kategorie: Recepty