Tipy a triky pro čepování a konzumaci piva v létě
Patříte k milovníkům piva? Pak byste měli znát hlavní tipy a triky pro čepování piva v letním slunném období. Seznámíme Vás s řadou nejrůznějších praktik, které se Vám hodí například při posezení u soudku s kamarády nebo při konzumaci v hospodě či u stánku. Výsledkem všeho bude primárně dokonale vychlazené a čerstvé pivo.
Pivo ze sudu
Pokud máte doma soudek, hodí se Vám tyto tipy a triky. Sud v ideálním případě umístěte alespoň den před naražením do chladného prostředí. Samotné čepování provádějte ve stínu, kde bude také uschována všechna potřebná technika. Chlazení je třeba pustit třicet minut před natočením prvního piva. Mnohdy je lepší pořídit dva menší sudy nežli jeden větší. V rámci chladící techniky se snažte dosáhnout co nejmenšího tepelného rozdílu.
Ostatní tipy a triky
Nyní se pojďme vrhnout na ostatní tipy a triky související s čepováním piva. Patří mezi ně například použití vhodných sklenic. V létě určitě volte ty tlustostěnné, které zadržují podstatně více chladu. S dalšími zajímavostmi týkajícími se piva Vás podrobněji seznámíme v následujících otázkách a odpovědích.
Pokud nemáte možnost pít pivo ze skla, vyberte si pro konzumaci ten správný kelímek. Jasnou volbou by měl být průhledný plastový kelímek. Pivo totiž mimo jiné pijete i očima.
Když si dojdete do hospody pro pivo, vezměte si se sebou kameninový nebo porcelánový džbán. Ideální volbou je také víko, protože pivo tak rychle nezvětrá. V tomto směru je lepší volit plné stěny jako ochranu před sluncem.
Abyste přišli o co nejmenší obsah CO2, snažte se to provádět šetrně a pomalu.
Obsah by měl ideálně odpovídat přesnému množství piva, aby se dalo nalévat přímo z pípy.
Když to umožňují prostory, ideální volbou je pivo v tanku neboli tankové pivo. Alternativou jsou pivní sudy
Publikováno: 27. 08. 2021
Kategorie: pivo