Restaurace Septima Poděbrady: Kde se tradice potkává s moderní gastronomií
Septima Poděbrady: Úvod V srdci malebných Poděbrad, lázeňského města proslaveného svými minerálními prameny, se nachází restaurace...
Septima Poděbrady: Úvod V srdci malebných Poděbrad, lázeňského města proslaveného svými minerálními prameny, se nachází restaurace...
KFC v Praze: Pobočka na Hlavním nádraží Pro všechny hladové cestovatele, kteří se ocitnou na Hlavním nádraží v Praze a zatouží po...
Co je dia pivo? Dia pivo, které najdete v regálech supermarketů Albert, je skvělou volbou pro všechny, kteří si hlídají příjem cukru. Toto...
Vietnamská kuchyně v Českých Budějovicích České Budějovice, město s bohatou historií a kulturou, se pyšní i pestrou nabídkou gastronomických zážitků. Mezi nimi si v posledních letech své pevné místo vydobyla i vietnamská kuchyně. Vietnamské restaurace v Českých Budějovicích lákají na autentické chutě a vůně...
20. 08. 2024
Historie restaurace U Rady Restaurace U Rady vítá hosty již po několik generací. Přesné datum založení se bohužel nedochovalo, ale nejstarší záznamy o existenci hostince v těchto místech sahají až do 18. století. Tehdy se jednalo o skromný šenk, který sloužil především formanům a pocestným. Postupem času se však...
20. 08. 2024
Klasické Kuřecí Kousky Naše restaurace KFC ve Valašském Meziříčí nabízí širokou škálu kuřecích specialit, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Mezi stálicemi našeho menu najdete i Klasické Kuřecí Kousky, které jsou stálicí KFC už od jeho počátků. Tyto šťavnaté kousky kuřecího masa obalené v...
20. 08. 2024
Co je to zero topping? Zero topping je moderní trend ve stravování, který se zaměřuje na konzumaci potravin v jejich nejčistější formě, bez zbytečných dodatků a dochucovadel. Jde o minimalistický přístup k jídlu, který klade důraz na přirozenou chuť a nutriční hodnotu surovin. Typickým příkladem zero toppingu je...
20. 08. 2024
Stupňovitost piva: Co to znamená? Pivo s 12 stupni, co to vlastně znamená? Stupňovitost piva, často mylně zaměňovaná za procenta alkoholu, ve skutečnosti vyjadřuje podíl extraktu původní mladiny před kvašením. 12stupňové pivo má tedy v původní mladině rozpuštěno 12 % extraktu. Tento extrakt tvoří především cukry,...
19. 08. 2024
Sklepní ráj: Tradiční pochoutky Velké Pavlovice, malebné městečko na jižní Moravě, je proslulé nejen svým vínem, ale také bohatou gastronomií. Restaurace ve Velkých Pavlovicích lákají na tradiční pochoutky, které uspokojí i ty nejnáročnější jazýčky. A co teprve sklepní ráj, který skrývá ty pravé poklady! V...
19. 08. 2024
Bernard: Tradiční český pivovar Pivovar Bernard je stálicí na českém pivním nebi, známý svou nezávislostí a oddaností tradičním postupům vaření piva. Založen byl roku 1597 v Humpolci a dodnes si zachovává pověst výrobce kvalitních ležáků a speciálů. Bernard sází na klasické suroviny – vodu, ječný slad a chmel,...
19. 08. 2024
Co je kompresor na pivo Kompresor na pivo je srdcem každého výčepního zařízení a zajišťuje ten správný říz a pěnu. Bez něj by vaše pivo bylo spíše smutným odvarem. Funguje na jednoduchém principu stlačování vzduchu, který pak tlačí pivo z sudů do vašeho půllitru. Existují dva základní typy kompresorů na...
19. 08. 2024
Přehled restaurací v Terezíně Terezín, město s bohatou historií, nabízí i přes svou komorní atmosféru několik restaurací, kde se dá příjemně naobědvat či povečeřet. Ať už hledáte tradiční českou kuchyni, pizzu nebo něco lehčího, v Terezíně si jistě vyberete. Mezi oblíbené podniky patří restaurace s nabídkou...
19. 08. 2024
Sezónní menu z lokálních surovin V restauraci Rozkvět si zakládáme na čerstvosti a původu surovin. Proto se naše menu mění s každým ročním obdobím, abychom vám mohli nabídnout to nejlepší z lokální úrody. Na jaře se můžete těšit na svěží saláty z mladé zeleniny z okolních farem, doplněné o delikátní kozí...
19. 08. 2024