Ryby Lidl

Ryby Lidl: Které si dát k večeři?

Druhy ryb v nabídce V nabídce rybářství najdete širokou škálu sladkovodních ryb. Mezi nejoblíbenější patří kapr obecný, ideální pro tradiční vánoční stůl. Pro milovníky jemnější chuti je tu pstruh duhový, chovaný v čisté vodě. Štika obecná, dravá ryba s minimem kostí, potěší gurmány. A nesmíme...

Pivo 12 Obsah Cukru

P

Co znamená 12 u piva? Číslo 12 u piva obvykle označuje obsah extraktu původní mladiny v hmotnostních procentech, tzv. stupňovitost. Laicky řečeno, udává, kolik procent sladu a dalších surovin bylo použito k výrobě piva před kvašením. Čím vyšší číslo, tím plnější a sladší pivo obvykle bývá. Dvanáctka tedy spadá...

Iberka

Iberka: Španělská pochoutka, která vám učaruje

Iberka: Španělský poklad na talíři Iberka, španělský poklad, si pomalu ale jistě nachází cestu i na české stoly. Tato sušená šunka z černých iberských prasat, která se pasou na žaludech v oblasti Extremadura, je opravdovým gurmánským zážitkem. Její chuť je intenzivní, komplexní a mírně nasládlá s oříškovými...

Jak si doma uvařit pivo

Pivo, tekutý chléb, dar bohů – ať už ho nazýváte jakkoli, jedno je jisté: vaření piva doma je zábavný a fascinující koníček, který vám přinese nejen lahodný mok, ale i hluboké uspokojení z vlastnoruční tvorby.Na co se těšit?Vstup do světa domácího pivovarnictví otevírá bránu do nekonečného oceánu chutí a...

Food Truck – Gastronomie na kolech jako nový trend

Gastronomie se v současné době ubírá nejrůznějšími směry. Dnes už nemusíte za dobrým pokrmem pouze do restaurace, jak by si mohl, kdo myslet. Dobře a kvalitně se můžete najíst přímo na ulici. Teď zrovna nemáme na mysli klasické stánky, ale stravování označované jako Food Truck. Tato dvě anglická slova do...

Otevření restaurace – Administrativa, které se nevyhnete

Začínáte podnikat v gastronomii? Chcete se jednou domoci Michelinské hvězdy a podobných ocenění? Pak vězte, že se před vámi nachází ještě hodně dlouhá cesta a velký kus práce. A to nemáme na mysli pouze rozšiřování Vašich kulinářských zkušeností, které jsou pro získání hvězdy Michelin naprosto nezbytné....

Michelinské hvězdy – Největší ocenění v gastronomii

V rámci restaurací a gastronomického světa se můžete setkat s nejrůznějšími pojmy. Jedním z nich je například Food Truck, o kterém jsme se více rozepsali v jednom z našich předchozích článků. Dnes se pro změnu zaměříme na Michelinské hvězdy. Jestliže nevíte, co si pod nimi představit, začtěte se do...

Bistro v Česku získává na stále rostoucí popularitě

V České republice, potažmo po celém světě máte možnost navštívit velkou spoustu restauračních zařízení. Nejsou to však pouze klasické restaurace, kde si dáte dobré jídlo. V posledních letech zažívá poměrně velký boom trochu jiné místo pro stravování. Je to bistro, které se od normální restaurace liší...

Etika v restauraci má svá daná pravidla, dodržujte je

Pokud se rozhodnete vyrazit do luxusní restaurace nebo i jakékoliv jiné, měli byste dodržovat určitá pravidla. Teď zrovna nemáme na mysli stylový dress code. Jsou to především úkony, které budete provádět. Taková etika v restauraci. Tu by neměl podceňovat žádný muž. Gentlemanské chováníSpolečenské konvenceObecná...