Dia pivo v Albertu: Užijte si osvěžení bez výčitek!
Co je dia pivo? Dia pivo, které najdete v regálech supermarketů Albert, je skvělou volbou pro všechny, kteří si hlídají příjem cukru. Toto...
Co je dia pivo? Dia pivo, které najdete v regálech supermarketů Albert, je skvělou volbou pro všechny, kteří si hlídají příjem cukru. Toto...
KFC v Praze: Pobočka na Hlavním nádraží Pro všechny hladové cestovatele, kteří se ocitnou na Hlavním nádraží v Praze a zatouží po...
Které pivo vévodí žebříčkům? V České republice, zemi proslulé svou pivní kulturou, je konkurence mezi pivovary obrovská. Přesto se na...
Druhy ryb v nabídce V nabídce rybářství najdete širokou škálu sladkovodních ryb. Mezi nejoblíbenější patří kapr obecný, ideální pro tradiční vánoční stůl. Pro milovníky jemnější chuti je tu pstruh duhový, chovaný v čisté vodě. Štika obecná, dravá ryba s minimem kostí, potěší gurmány. A nesmíme...
04. 06. 2024
Co znamená 12 u piva? Číslo 12 u piva obvykle označuje obsah extraktu původní mladiny v hmotnostních procentech, tzv. stupňovitost. Laicky řečeno, udává, kolik procent sladu a dalších surovin bylo použito k výrobě piva před kvašením. Čím vyšší číslo, tím plnější a sladší pivo obvykle bývá. Dvanáctka tedy spadá...
04. 06. 2024
Iberka: Španělský poklad na talíři Iberka, španělský poklad, si pomalu ale jistě nachází cestu i na české stoly. Tato sušená šunka z černých iberských prasat, která se pasou na žaludech v oblasti Extremadura, je opravdovým gurmánským zážitkem. Její chuť je intenzivní, komplexní a mírně nasládlá s oříškovými...
03. 06. 2024
Tradice restaurace U Jelena Restaurace U Jelena si zakládá na dlouholeté tradici pohostinnosti a české kuchyně. Již po generace se zde scházejí místní i turisté, aby si pochutnali na tradičních pokrmech připravovaných podle starých receptur. Mezi speciality restaurace patří pečená kachna s knedlíkem a zelím, svíčková na...
01. 06. 2024
Pivo, tekutý chléb, dar bohů – ať už ho nazýváte jakkoli, jedno je jisté: vaření piva doma je zábavný a fascinující koníček, který vám přinese nejen lahodný mok, ale i hluboké uspokojení z vlastnoruční tvorby.Na co se těšit?Vstup do světa domácího pivovarnictví otevírá bránu do nekonečného oceánu chutí a...
31. 03. 2024
Gastronomie se v současné době ubírá nejrůznějšími směry. Dnes už nemusíte za dobrým pokrmem pouze do restaurace, jak by si mohl, kdo myslet. Dobře a kvalitně se můžete najíst přímo na ulici. Teď zrovna nemáme na mysli klasické stánky, ale stravování označované jako Food Truck. Tato dvě anglická slova do...
14. 09. 2021
Začínáte podnikat v gastronomii? Chcete se jednou domoci Michelinské hvězdy a podobných ocenění? Pak vězte, že se před vámi nachází ještě hodně dlouhá cesta a velký kus práce. A to nemáme na mysli pouze rozšiřování Vašich kulinářských zkušeností, které jsou pro získání hvězdy Michelin naprosto nezbytné....
13. 09. 2021
V rámci restaurací a gastronomického světa se můžete setkat s nejrůznějšími pojmy. Jedním z nich je například Food Truck, o kterém jsme se více rozepsali v jednom z našich předchozích článků. Dnes se pro změnu zaměříme na Michelinské hvězdy. Jestliže nevíte, co si pod nimi představit, začtěte se do...
12. 09. 2021
V České republice, potažmo po celém světě máte možnost navštívit velkou spoustu restauračních zařízení. Nejsou to však pouze klasické restaurace, kde si dáte dobré jídlo. V posledních letech zažívá poměrně velký boom trochu jiné místo pro stravování. Je to bistro, které se od normální restaurace liší...
11. 09. 2021
Pokud se rozhodnete vyrazit do luxusní restaurace nebo i jakékoliv jiné, měli byste dodržovat určitá pravidla. Teď zrovna nemáme na mysli stylový dress code. Jsou to především úkony, které budete provádět. Taková etika v restauraci. Tu by neměl podceňovat žádný muž. Gentlemanské chováníSpolečenské konvenceObecná...
10. 09. 2021