Luxusní restaurace – Poznejte ji na první pohled

V současné době můžete zajít do různých typů restaurací. Na výběr jich máte více než dost. Pokud chcete vyzkoušet nějaké luxusní restaurace, měli byste je poznat. Dobrá restaurace si zakládá na několika podstatných věcech, které jsou předpokladem kvalitní obsluhy a pravděpodobně i skvělého gastronomického...

Typy restaurací – Poznejte všechna hostinská zařízení

Když se v dnešní době rozhodnete navštívit restauraci zjistíte, že máte poměrně dost na výběr. Existuje totiž přemíra hostinských zařízení. Se všemi typy restaurací Vás nyní podrobněji seznámíme v následujících řádcích. Sami si pak můžete vybrat, čemu ve výsledku dáte přednost. Hlavní dělení...

Moravský vrabec se špenátem a knedlíkem od A až do Z

Máte chuť na nějaké typické hospodské jídlo? Pak můžete vyzkoušet například holandský řízek. Pokud to není zrovna Váš šálek kávy, máme pro Vás ještě jeden praktický tip. A tím je moravský vrabec se špenátem a knedlíkem. Pokrm, na kterém si smlsne naprosto každý. Navíc, když k němu budete připíjet...

Pivní pečivo se hodí k čemukoliv, připravte si ho doma

S pivem je spojena řada nejrůznějších pokrmů. Dokazuje to například lahodný pivní sýr. Pokud chcete znát další recept, kde významnou roli sehrává pivo, přinášíme Vám ho. Bude to pivní pečivo, které můžete mimochodem konzumovat třeba k pivnímu sýru nebo si na něj namažete cokoliv budete...

Pivní sýr – Domácí recept je přece ten nejlepší

Lidé si k pivu dávají nejrůznější speciality. Pochoutky, které zkrátka zajišťují splynutí všech chutí. Nemusí to ovšem být za každou cenu nakládaný hermelín nebo utopenec. Co byste řekli na pivní sýr? Jeho příprava je velice snadná a jako „voňavá“ svačinka je delikátní. Ať už si ho dáte k pivu...

Holandský řízek se sýrem z vepřového masa

Nemáte zrovna chuť na špekáčky na černém pivu? Dali byste si něco klasičtějšího? Pak není problém pustit do přípravy pokrmu označovaného jako holandský řízek. Ideálně se sýrem a z vepřového masa. Pochoutka, kterou nabízí všemožné restaurace. My Vás nyní naučíme si takový pokrm připravit v pohodlí vlastního...

Špekáčky na černém pivu – Pivo jako ingredience

Pivo se hodí k velkému množství jídel. Dokazuje to například rychlovka v podání utopence. Někdy však můžete pivo využít jako samotnou ingredienci pro vaření, což dokazují špekáčky na černém pivu. Pochutina lahodné chuti, která polahodí chuťové pohárky nejednoho jedlíka. O tom se ostatně můžete přesvědčit na...

Utopenec – Jednoduchá pochoutka, k pivu jako dělaná

Vynikající dobrota k pivu, ale také praktický vyprošťovák po divoké noci. To je utopenec, na kterém si pochutná dozajista každý. Na první pohled velice jednoduchý pokrm, jehož příprava není ničím složitým. Jediné, co musíte vydržet je čas zrání a uležení. Naložení utopenci jsou pak doslova...

Nakládaný hermelín je rychlou specialitou k pivu

Když se tak zamyslíte nad tím, jaký pokrm si připravit k pivu, nabízí se Vám bezpochyby spousta možností. Jednu z nich představuje například poctivá gulášovka. Pokud ovšem dáváte přednost něčemu tradičnějšímu, pusťte se do přípravy trochu jiné pochutiny. Všichni jistě dobře znáte nakládaný hermelín, na...

Poctivá gulášovka musí mít ten správný říz a aroma

Když se řekne lahodné hospodské jídlo, každého bezpochyby napadne hospodský guláš. Pokrm, který s dobrým pivem tvoří vynikající kombinaci. Jenže, co když nemáte chuť na hlavní chod? Pak si dopřejte dostatečně hustou polévku. Naučíme Vás, jak se připravuje poctivá gulášovka. Ta přijde vhod především...