Poctivá gulášovka musí mít ten správný říz a aroma

Když se řekne lahodné hospodské jídlo, každého bezpochyby napadne hospodský guláš. Pokrm, který s dobrým pivem tvoří vynikající kombinaci. Jenže, co když nemáte chuť na hlavní chod? Pak si dopřejte dostatečně hustou polévku. Naučíme Vás, jak se připravuje poctivá gulášovka. Ta přijde vhod především...

Hospodský guláš k pivu představuje luxusní záležitost

Pivo a jídlo k sobě neodmyslitelně patří. O tom není třeba pochybovat. Pokud si chcete pochutnat na nějakém chutném hospodském jídle, máme pro Vás jeden znamenitý tip. Tím je hospodský guláš, který zvládne připravit naprosto každý. A to díky našemu jednoduchému návodu. Tento recept Vám nezabere více jak 60 minut...

Nealkoholické pivo je nedílnou součástí pivní historie

Když se zahledíte do jakékoliv pivní statistiky zjistíte, že nealkoholické pivo v ní hraje celkem významnou roli. A není se čemu divit. Někteří mají rádi chuť piva, jen netouží po alkoholu. Tento druh nápoje lze definovat jako kvašený nápoj z obilného sladu, který však neobsahuje žádný alkohol, popřípadě jen ve...

Stupňovitost piva není to samé jako množství alkoholu

Spousta z Vás jistě zná nejrůznější tipy a triky pro čepování piva. Jen málokdo však ví, jak je to vlastně se stupňovitostí tohoto zlatavého moku. Stupňovitost piva je údajem, o němž byste jako milovníci piva určitě měli něco vědět. EPM – Extrakt původní omladiny.Jinak označovaná stupnice BallingaObsah všech...

Tipy a triky pro čepování a konzumaci piva v létě

Patříte k milovníkům piva? Pak byste měli znát hlavní tipy a triky pro čepování piva v letním slunném období. Seznámíme Vás s řadou nejrůznějších praktik, které se Vám hodí například při posezení u soudku s kamarády nebo při konzumaci v hospodě či u stánku. Výsledkem všeho bude...

Párování jídla a piva polahodí Vaše chuťové pohárky

V dnešní době můžete ochutnat nejrůznější druhy piv. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jak vypadá takové párování jídla a piva? Například u bílého nebo červeného vína je naprosto zřejmé, k jakému pokrmu byste ho měli připíjet. Něco podobného funguje také u piva. Musíte pouze vědět, co čím...

Druhy piv – Zlatavý mok pro každého náruživého pivaře

O historii piva v Čechách jsme psali v jednom z našich předešlých článků. Tentokrát se zaměříme na druhy piv. Každý pivař, ale i běžný člověk by měl vědět, jaké pivo vlastně pivo. Co znamená jeho označení. Následující řádky se Vám stanou určitým pivním průvodcem. A začneme například tím, jaké je...

Historie piva v Čechách sahá až do roku 993

České pivo u nás má tradici, o tom není žádných pochyb. Ostatně i díky tomu se úspěšně rozšířilo v podstatě do celého světa. Už z tohoto principu by Vás měla zajímat historie piva v Čechách. Je dobré vědět o tom, kdy přišly prvopočátky vzniku zlatavého moku a jak to s ním bylo...

Čepování piva je alchymií, která si žádá cvik

Všechny pivní statistiky hovoří jednoznačně o tom, že Česká republika drží celosvětové prvenství v konzumaci piva. Možná právě proto by měl každý milovník piva vědět, jak má vypadat správné čepování piva. Z toho plyne i samotný výsledek, který se po vizuální stránce může samozřejmě...

Pivní statistiky Vám někdy doslova vyrazí dech

Pivo je v Česku mezi alkoholickými nápoji asi tím nejoblíbenějším vůbec. Nemusí to být zrovna nejlepší piva světa, která si dopřádáme. Přesto se řadí k určité světové špičce. Vliv na to má pochopitelně sáhodlouhá tradice spojená s pivem. Díky tomu možná i Vás budou zajímat pivní statistiky pojící se...